Evde börek yaparken hangi malzemeleri kullanmam gerektiği konusunda biraz kafam karıştı. Özellikle hamur için hangi un türünü tercih etmeliyim? Sıvı yağ yerine tereyağı kullanmanın bir avantajı var mı? Ayrıca iç harcı olarak sadece peynir mi kullanmalıyım yoksa patates de eklemeyi düşünmeli miyim? Yumurta sarısını sürmek dışında, üzerini güzelleştirmek için başka bir şey eklemeli miyim? Hazır yufka kullanmak pratik ama lezzetten ödün vermemek için ev yapımı hamur tercih etmek mi daha iyi? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Evde börek yaparken hangi malzemeleri kullanmam gerektiği konusunda biraz kafam karıştı. Özellikle hamur için hangi un türünü tercih etmeliyim? Sıvı yağ yerine tereyağı kullanmanın bir avantajı var mı? Ayrıca iç harcı olarak sadece peynir mi kullanmalıyım yoksa patates de eklemeyi düşünmeli miyim? Yumurta sarısını sürmek dışında, üzerini güzelleştirmek için başka bir şey eklemeli miyim? Hazır yufka kullanmak pratik ama lezzetten ödün vermemek için ev yapımı hamur tercih etmek mi daha iyi? Bu konuda deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz?
Cevap yaz