Sabahları Böbrek Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi
09 Temmuz 2024

Sabahları Böbrek Ağrısı Nedenleri ve Tedavisi

Sabahları Böbrek Ağrısı

Böbrekler, vücudumuzun işleyişinde filtre görevi gören hayati organlardır. Kaburgaların hemen altında, karın boşluğunun yanlarında yer alırlar. Böbreklerimiz, vücudun ürettiği zararlı maddelerin atılmasında ve kandaki zararlı maddelerin vücuttan dışarıya atılmasında önemli bir rol oynar. Ancak, böbrekler bu süreçte yorulabilir ve sağlıklarını kaybedebilirler. Bu nedenle, böbreklerin zarar görmesiyle birlikte özellikle sabahları böbrek ağrısı ortaya çıkar ve ciddi sıkıntılara neden olabilir. Böbrek ağrıları ara sıra meydana gelir ve gelip geçici etkiler yaratabilir, ancak bu ağrılar dikkate alınmalıdır. Zamanla, bu ağrılar daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Sabahları Böbrek Ağrısının Nedenleri

Sabahları böbrek ağrısı genellikle kişileri uykusundan uyandırır. Bu durum, ani bir şekilde gerçekleştiğinde panik yaratabilir ve rahatsızlığın etkisini artırabilir. Böbrek ağrıları çeşitli nedenlerle meydana gelebilir:

  • Böbrek Taşları: Böbrek taşları, idrarda oluşan bazı maddelerin idrar yollarında çöküntü oluşturması sebebiyle meydana gelir. Bu taşlar böbreklerde ağrıya ve idrarda kan görülmesine yol açar. Böbrek taşlarından kaynaklanan sabahları böbrek ağrısı, bulantı, kusma ve yüksek ateş ile birlikte görülebilir.
  • Piyelonefrit: Piyelonefrit, böbrek iltihabı olarak bilinir. Yüksek ateş, böbrek ağrısı ve idrarda iltihaplanma bu tür böbrek ağrılarının belirtilerindendir. İdrar akışının bozulması, idrar yollarında tıkanmalar, idrar kanallarında taş oluşması, ur oluşması ya da kan pıhtılaşması sabahları böbrek ağrısına yol açabilir.
  • Böbrek Apsesi: Böbrek apsesi, akut veya kronik olarak meydana gelen böbrek iltihaplanmasıdır. Bu durumda ateş yükselmesi, kusma ve sabahları bel ağrıları oluşur. Bu durumlar sabahları böbrek ağrısına neden olabilir.

Sabahları Böbrek Ağrısının Önlenmesi

Sabahları böbrek ağrısının engellenmesi için kişilerin bol sıvı tüketmeleri gerekmektedir. Vücudun günlük ihtiyacı olan su miktarı 8-10 bardak yani yaklaşık 2.5 litredir. Böbrek rahatsızlıklarının giderilmesi için taze limon suyundan elde edilen limonata tüketilmesi önerilir. Bu sayede böbreklerde ağrı oluşumları giderilebilir. Sabahları böbrek ağrısı meydana geldiğinde, ağrıyan bölgeye sıcak su torbası ile masaj yapmak da oldukça faydalıdır. Böbrek ağrılarının diğer organlarda problem oluşturmasını engellemek için, böbrek ağrısı hissedildiğinde hemen bir uzmana başvurulması gerekmektedir. Aksi takdirde, böbrek ağrıları farklı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Geçmiş olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

halil

29 Nisan 2024 Pazartesi

böbrek ağrıları benim bildiğim kadar iç hastalıklara giriyor..bence dahiliyeye gitmeniz lazım..çünki bendede böbrekten kaynaklı bazı sağlık problemleri çıktı bunun için dahiliyeye gittim

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Halil bey, öneriniz için teşekkürler. Dahiliyeye gitmek mantıklı bir seçenek gibi görünüyor. Umarım sizin de sağlık problemleriniz en kısa sürede çözülür.

2. Cevap
cevap

Zeynep

Hayır böbrek üroloji ye girer

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Renal Pelvis Nedir?

Renal Pelvis Nedir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Stres İnkontinans Belirtileri ve Tedavisi

Stres İnkontinans Belirtileri ve Tedavisi

Böbrekte Leke Görülmesi

Böbrekte Leke Görülmesi

Üreter Taşı Belirtileri ve Tedavisi

Üreter Taşı Belirtileri ve Tedavisi

Böbrek Üstü Bezi Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Böbrek Üstü Bezi Hastalıkları Belirtileri Nelerdir?

Böbrek Kanseri Evreleri Nelerdir?

Böbrek Kanseri Evreleri Nelerdir?